Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHKarić se kandiduje za načelnicu Novog Sarajeva: Fokus na razvoj i investicije

Karić se kandiduje za načelnicu Novog Sarajeva: Fokus na razvoj i investicije

Karić: Novi izazovi u Novom Sarajevu

Naša sagovornica, aktualna gradonačelnica Sarajeva, odlučila se kandidovati za načelnicu Novog Sarajeva. Lejla Karić, koja je prethodno radila kao univerzitetski predavač, izabrana je za gradonačelnicu 2021. godine. U vrlo kratkom roku postala je jedna od najprepoznatljivijih političarki u našoj zemlji.

Protukandidati i politička pozicija

Karića će u izbornoj trci za načelnicu Novog Sarajeva izazvati Afan Kalamujić (ZNG, PzP), Nedžad Koldžo (Naprijed) i Muamer Bandić (SBiH, SDA, DF). Ona je članica SDP-a od početka svog političkog angažmana.

Prioriteti i planovi za općinu

U ekskluzivnom intervjuu za Klix.ba, Karić je izrazila svoje viđenje budućnosti Novog Sarajeva. “Želim u potpunosti zatvoriti Vilsonovo šetalište za saobraćaj vozila”, rekla je. Pored toga, naglasila je da će njen fokus biti na privlačenju investicija i rješavanju dugogodišnjih problema.

Povezanost s građanima

Karić naglašava važnost direktne komunikacije s građanima. Obavezala se da neće postojati “debelih vrata”, već će se truditi slušati potrebe sugrađana. Ako dobije njihovo povjerenje, vjeruje kako će kolektivno raditi na poboljšanju kvalitete života u Novom Sarajevu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -