Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHAbaspahić: Unapređenje Vogošće kroz moderne projekte i rješavanje problema

Abaspahić: Unapređenje Vogošće kroz moderne projekte i rješavanje problema

Fokus na razvoj Vogošće

U intervjuu za Klix.ba, novoizabrani načelnik Abaspahić istaknuo je potrebu za boljim upravljanjem općinom Vogošća. On je naglasio kako je prioritet rešavanje nedostataka u parking prostoru i vodosnabdijevanju.

Projekt izgradnje avanturističkog parka

Abaspahić ima ambicioznu viziju koja uključuje izgradnju avanturističkog parka i modernog izletišta. Također, planira dovesti Sarajevo Film Festival u Vogošću. Smatra da bi takvi projekti doprinijeli razvoju turizma i unaprijedili kvalitet života.

Izazovi s kojima se suočavaju građani

Abaspahić je ukazao na to da, usprkos tome što je cijeli život proveo u Vogošći, općina se suočava s brojnim izazovima. Osvrnuo se na nedostatak parkova i kvalitetne infrastrukture, napominjajući da mnogi dijelovi općine nemaju adekvatno uređen javni prostor.

Potrebna modernizacija i prilagodba

On je također istaknuo neprilagođenost općine osobama sa invaliditetom i nedovoljnu rasvjetu. “Ne možemo dopustiti da Vogošća ostane spavaonica. Moramo je prilagoditi potrebama svih građana”, rekao je Abaspahić.

Kritika postojećih vlasti

Abaspahić je kritikovao trenutne vlasti zbog zastoja u razvoju. “Govorimo da su naši sportisti najbolji ambasadori, ali potrebna nam je volja za radom. Postoji mnogo prostora za individualni i društveni razvoj”, zaključio je ovaj lider.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -