Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHAsfaltiranje ratnog puta na Igmanu: Nova saobraćajnica od Hrasnice do Igmana

Asfaltiranje ratnog puta na Igmanu: Nova saobraćajnica od Hrasnice do Igmana

Početak asfaltiranja nove dionice

Na području Igmana započelo je asfaltiranje ratnog puta, koji će značajno poboljšati pristup tom području. Nakon završetka ovog projekta, građani će moći vozilima lako dolaziti od Hrasnice do Igmana.

Kratka dionica od tri kilometra

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo saopćilo je da se trenutno radi na asfaltiranju dionice dugačke tri kilometra. Ova saobraćajnica će povezati ključne tačke i olakšati svakodnevni transport.

Planovi za buduće proširenje

Nakon što se završi trenutni projekt, planira se nastavak izgradnje. U sljedećoj fazi će se raditi na dionici dugoj 6,5 kilometara prema Zoranovićima. Ovi planovi najavljeni su od strane resornog ministarstva.

Posjeta gradilištu

Gradilište su posjetili ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, direktor kantonalne Direkcije za puteve Selmir Kovač i načelnik Ilidže Nermin Muzur. Ova posjeta bila je prilika za potvrdu značaja saradnje s općinskim vlastima.

Značaj projekta za lokalnu zajednicu

Sredstva za izgradnju obezbijedila su Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve. Ovaj projekt predstavlja važan korak ka unapređenju infrastrukture i kvaliteta života građana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -