Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHStigla jesen: Kišno vrijeme i pad temperature u Bosni i Hercegovini

Stigla jesen: Kišno vrijeme i pad temperature u Bosni i Hercegovini

Promjenljivo vrijeme do kraja sedmice

Od danas, Bosnu i Hercegovinu očekuje pravo jesenje vrijeme. Meteorolozi najavljuju promjenjivo vrijeme sa povremenim kišama. U nekim dijelovima zemlje kiša će biti lokalno obilnija, uz opadanje temperatura.

Meteorološka prognoza za oktobar

“Zakoračili smo u oktobar, a vrijeme zasad ‘sluša’ kalendar. Sredozemna ciklona donosi kišovito vrijeme, posebno nakon prvih mrazeva”, ističu meteorolozi. Kiša će padati već tokom noći, a tijekom dana se očekuje širenje padavina.

Biometeorološke prilike

Uslijed promjene vremenskih prilika, biometeorološka slika će se pogoršati. Povećana naoblaka i kiša mogu izazvati probleme kod hroničnih bolesnika. Preporučuje se oprez, posebno zbog mogućih meteopatskih reakcija kao što su glavobolja i malaksalost.

Prognostičke informacije za petak i subotu

Petak donosi pretežno oblačno vrijeme s kišom na sjeveroistoku i zapadu. U jutarnjim satima temperature će biti od 10 do 16 stepeni, dok će dnevne temperature varirati od 12 do 22 stepena na jugu.

Subota će biti slična, sa pretežno oblačnim vremenom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura će se kretati između 8 i 14 stepeni, a dnevna će dostići najviše 22 stepena na jugu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -