Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHUčenici Elektrotehničke škole iz Prijedora učestvuju na NASA takmičenju u Parizu

Učenici Elektrotehničke škole iz Prijedora učestvuju na NASA takmičenju u Parizu

Uspjeh Prijedoraca u svemirskoj tehnologiji

Učenici Elektrotehničke škole iz Prijedora, Iva Dragojević, Dejan Stanojević i Vladan Vukota, učestvuju na takmičenju koje organizuje američka svemirska agencija NASA. Ovaj događaj će se održati predstojećeg vikenda u Parizu.

Osnova za prijavu su prethodni projekti

Iva Dragojević je za „Avaz“ istakla da su saznali za izazov preko bivših projektnih saradnika iz Crne Gore. Motivisani, brzo su smislili atraktivnu prijavu koja se sastojala od motivacionog pisma i detalja o njihovim prethodnim projektima. Nakon slanja prijave, odabrani su za takmičenje početkom septembra.

Aplikacija u realnom vremenu

Dragojević je objasnila da će njihov tim razvijati aplikaciju koja posmatra objekte u blizini Zemlje. Aplikacija će omogućiti direktno predstavljanje podataka u realnom vremenu, koristeći izvore informacija koje pruža NASA.

Finansijska podrška i troškovi

Grad Prijedor je finansijski podržao učesnike, dok su ostale troškove pokrili donatori i sami timovi. Takmičenje će trajati 48 sati, a prijavljeno je 63 ekipe iz različitih zemalja.

Put ka globalnom takmičenju

Ovo takmičenje pruža šansu za najbolji tim da se plasira na globalno takmičenje. Učenici iz Prijedora već imaju iskustva s prethodnim projektima, uključujući MyBus PD i Food Connect, što im može pomoći u ovom izazovu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -