Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHOblačno vrijeme s kišom i grmljavinom: Najnovija meteorološka prognoza za Bosnu i...

Oblačno vrijeme s kišom i grmljavinom: Najnovija meteorološka prognoza za Bosnu i Hercegovinu

Vremenske prilike u BiH

U Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Večernji sati donose mogućnost grmljavine, posebno na jugu zemlje.

Obilne padavine u Hercegovini

Prema informacijama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na snazi je narandžasti meteoalarm za Hercegovinu, zapadnu, sjeverozapadnu i djelimično centralnu Bosnu. Obilnije padavine očekuju se u ovim regijama.

Temperaturni opseg

Jutarnje temperature zraka bit će između 10 i 16 °C, dok se na jugu očekuje do 19 °C. Dnevne temperature varirat će od 12 do 18 °C, a na jugu i istoku do 23 °C.

Trodnevna prognoza

U petak, 4. oktobra, najavljeno je pretežno oblačno vrijeme sa kišom, dok će u subotu jače kišne padavine pogoditi istočne i zapadne dijelove. U nedjelju, 6. oktobra, očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti.

Biometeorološka prognoza

Promjene vremenskih prilika mogu dovesti do lošije opšte slike, posebno kod hroničnih bolesnika. Povećana naoblaka i padavine mogu izazvati glavobolje i malaksalost.

Zaključak

Vremenske prilike u BiH u narednim danima zahtijevaju oprez. Strogo se savjetuje izbjegavanje pretjeranih aktivnosti zbog mogućih meteoropatijskih reakcija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -