Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHImamović o budućnosti Goražda: Ključna politička stabilnost za opstanak

Imamović o budućnosti Goražda: Ključna politička stabilnost za opstanak

Neizvjesna utrka i izazovi

U intervjuu za Klix.ba, gradonačelnik Goražda, Muhamed Imamović, govori o neizvjesnoj političkoj utrci. Iako ne uživa podršku cijele Trojke, vjeruje da će građani Goražda pravilno procijeniti njegovu kandidaturu. “Volio bih da mladi izađu na izbore bez strahova”, naglašava Imamović.

Postignuća i poboljšanja

Imamović se osvrnuo na svoj mandat, istakavši mnoge uspjehe. “Vratili smo dugove od oko 1,8 miliona KM”, rekao je. Također, poboljšana je komunalna infrastruktura koja olakšava život građanima i poslovnim subjektima.

Podrška službama i sigurnosti

Grad je značajno podržao opremanje službi zaštite i spašavanja. “Kupili smo novo vatrogasno vozilo vrijedno više od pola miliona KM”, dodaje. U trenutnoj situaciji vrlo su važni opremljeni resursi za sigurnost građana.

Ljudski resursi i demografski izazovi

Imamović ističe da su ljudi najveći resurs Goražda. “Politička stabilnost je ključna za smanjenje odlaska mladih”, smatra. Naglašava potrebu za saradnjom s drugim općinama i institucijama kako bi se stvorili bolji uvjeti života.

Zaključak

Imamović zaključuje da interes Goražda mora biti iznad političkih interesa. “Svi smo odgovorni za budućnost našeg grada”, poručuje. Njegova vizija Goražda je fokusirana na stabilnost, razvoj i prosperitet, uz naglasak na zajedništvo i suradnju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -