Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPovećane sigurnosne mjere u BiH zbog prijetećih dojava

Povećane sigurnosne mjere u BiH zbog prijetećih dojava

Prijetnje na vojnu infrastrukturu u BiH

U BiH su se pojavile prijetnje koje su pokrenule istragu nadležnih institucija. Goganović, predstavnik ministarstva odbrane, izjavio je da ne želi komentarisati situaciju do završetka istrage. Naglasio je da su preduzete operativne mjere kako bi se zaštitili osoblje, objekti i materijalna sredstva.

Građani mogu ostati mirni

Ministar Goganović također je poručio građanima da ostanu mirni, jer ne postoji zvanična potvrda o ugroženosti sigurnosne situacije. Ove mjere se sprovode iz predostrožnosti, a dodatne informacije bit će saopćene kada istraga završi.

Reakcija ministra odbrane Zukana Heleza

Ministar odbrane Zukan Helez istakao je da nema razloga za strah. S obzirom na situaciju na Bliskom istoku i u Ukrajini, može doći do refleksije na stanje u BiH, pa su mjere prevencije potrebne. Također, nije dao detalje o prijetećoj dojavi koja je stigla, ali je potvrdio da su sigurnosne mjere pojačane.

Prijeteće dojave i reakcija SIPA-e

Prema nezvaničnim informacijama, prijeteća dojava je stigla jučer u 15 sati. Ova dojava se odnosila na vojne objekte, što je izazvalo brze reakcije. SIPA je obavijestila sve policijske agencije i firme koje se bave oružjem da pojačaju sigurnosne mjere.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -