Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHStudentski centar Zenica Obznanio Listu Uslovno Primljenih Studenata

Studentski centar Zenica Obznanio Listu Uslovno Primljenih Studenata

Objavljeni rezultati konkursa za smještaj i ishranu

Studentski centar Zenica (SCZ) je nakon provedenog konkursa objavio listu uslovno primljenih studenata. Ova informacija je potvrđena od strane direktorice SCZ-a, Nidžare Halilović. Na konkurs se prijavilo 246 studenata, a 220 njih je dobilo uslovnu prijavu za smještaj i ishranu u novoj akademskoj godini.

Brucoši imaju prioritet

Halilović je naglasila da smještaj može dobiti samo redovni studenti koji prvi put upisuju godinu studija. Od 220 primljenih, 77 mjesta je rezervirano za brucoše. Ove godine, desetak brucoša nije primljeno, pa su i oni na listi čekanja. Pored njih, imamo i studenticu iz Turske na razmjeni koja će studirati na Filozofskom fakultetu.

Unutrašnji radovi u studentskom centru

Tokom ljetnih mjeseci, u SCZ su izvršeni unutrašnji molerski radovi, dok je plan je zamjena 40-ak vrata u studentskim sobama. Također, planira se zamjena madraca i namještaja, a priprema se i dokumentacija za izgradnju protivpožarnih stepenica.

Finansijski aspekt smještaja

Studenti za smještaj i ishranu plaćaju 150 KM mjesečno. Uz to, 249 KM za smještaj i ishranu subvencioniraju kantonalne vlade. Nova akademska godina na osam fakulteta Univerziteta u Zenici počinje 7. oktobra.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -