Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHZijad Lugavić kandidat za gradonačelnika Tuzle na lokalnim izborima

Zijad Lugavić kandidat za gradonačelnika Tuzle na lokalnim izborima

Socijaldemokratska partija bira novog kandidata

Socijaldemokratska partija (SDP) je izabrala Zijada Lugavića kao svog kandidata za gradonačelnika Tuzle na predstojećim lokalnim izborima. Lugavić, aktuelni čelnik Tuzle, istakao je svoju ljubav prema gradu i želju za njegovim razvojem.

Posvećenost građanima Tuzle

Lugavić je za Klix.ba izjavio da Tuzla zaslužuje lidera koji će se posvetiti rješavanju problema sa kojima se suočavaju građani. On vjeruje da zajedničkim snagama mogu postići značajne promjene.

“Energiju za djelovanje crpim iz povjerenja i podrške građana. Svaki susret s ljudima jača moju motivaciju da radim bolje,” rekao je Lugavić.

Dosadašnji uspjesi i ciljevi

Na prijevremenim izborima održanim u februaru prošle godine, Lugavić je preuzeo dužnost ali nije imao priliku ostvariti četverogodišnji mandat. Tvrdi da je tokom proteklih godinu i po dana ostvario 98 posto zacrtanih ciljeva.

“Fokusirao sam se na prioritetne projekte koji direktno utiču na kvalitet života u Tuzli, uključujući unapređenje komunalne infrastrukture,” dodao je.

Podrška sportu i kulturi

Lugavić i njegov tim radili su i na podršci sportskim i kulturnim aktivnostima, s ciljem jačanja identiteta Tuzle. Njihovi projekti obuhvataju rekonstrukciju ulica, izgradnju kružnih tokova i poboljšanje vodovodne mreže.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -