Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHBelma Barlov otkrila planove Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo

Belma Barlov otkrila planove Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo

Fokus rada Zavoda za izgradnju

Direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, Belma Barlov, nedavno je razgovarala o ključnim projektima i izazovima. Zavod se fokusira na primjenu stručnih i naučnih metoda u realizaciji važnih građevinskih projekata. Među njima su i imovinsko-pravni odnosi vezani za ključne gradske saobraćajnice.

Projekt osnovne škole na Stupu

Jedan od najznačajnijih projekata je izgradnja osnovne škole na Stupu, koja se planira već skoro dvije decenije. Radovi će početi u septembru 2024. godine, a procijenjena vrijednost izgradnje je oko 21 milion KM. Škola će imati savremene kabinete, biblioteku, sportsku dvoranu te druge sadržaje.

Izgradnja nove zgrade MUP-a

Zavod je također zadužen za izgradnju centralne zgrade MUP-a Kantona Sarajevo, koja će biti smještena u ulici Kolodvorska. Ovaj projekt uključuje centralizaciju više službi MUP-a, kao i izgradnju podzemne garaže sa 200 parking mjesta. Planiran je i heliodrom na krovu zgrade.

Nadzor nad projektima

Zavod za izgradnju svakodnevno vrši nadzor i pregled projektne dokumentacije za oko 200 projekata svake godine. Ovaj proces uključuje projekte općina, Grada Sarajeva i javnih ustanova.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -