Utorak, 1 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHŠokantno zlostavljanje maloljetnog djeteta u Srbiji: Apel Udruženja "OsnaŽene"

Šokantno zlostavljanje maloljetnog djeteta u Srbiji: Apel Udruženja “OsnaŽene”

Žena S. O. iz Bosne i Hercegovine, zajedno sa svojim maloljetnim djetetom, postala je žrtva zlostavljanja od strane M. Ž. poznatijeg kao “Merix”. Ove zastrašujuće informacije dolaze iz najnovijeg istraživanja Udruženja “Osnažene” iz Srbije.

Ugrožavanje privatnosti i dječija pornografija

U članu istraživanja se navodi da su “Merix” i ostali administratori grupe, poznati kao “Branko”, “Kimilix” i “Sparta”, počeli s uvredama i prijetnjama prema S. O. Kako se situacija pogoršala, koristeći fotošopirane slike njenog djeteta, situacija je postala alarmantna.

Uznemiravanje i ucjena

Fotošopirane fotografije su korištene kao stikeri na Telegramu, zajedno sa uvredljivim komentarima. “Merix” je S. O. čak ucjenjivao novcem, prijeteći da će objaviti više kompromitujućih podataka ako ne postigne svoj cilj.

Pravne posljedice i apel za akciju

Prema informacijama iz Udruženja “Osnažene”, mnogi zakoni su prekršeni, uključujući neovlašteno objavljivanje fotografija maloljetnika i ucjenu. U pozivu nadležnim institucijama traže se hitne mjere protiv počinitelja sada već međunarodnog zlostavljanja.

Javna podrška i prijetnja protestima

Udruženje “Osnažene” poziva sve građane da prijave informacije o “Sparti” i “Kumu” te da se suoče s pravdom. Ako ne dođe do hitnih akcija, najavljen je protest ispred Višeg javnog tužilaštva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -