Utorak, 1 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHLidija Bradara se sastala s novim ambasadorom EU u BiH, Luđijem Sorekama

Lidija Bradara se sastala s novim ambasadorom EU u BiH, Luđijem Sorekama

Predsjednica Federacije BiH održala sastanak s ambasadorom EU

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, primila je danas u nastupni posjet ambasadora Europske unije u BiH, Luđija Soreku. Ovaj sastanak označava važan korak u jačanju odnosa između BiH i EU.

Teme razgovora: evropske integracije i ekonomski razvoj

Tokom razgovora, Bradara je istaknula ključne teme poput evropskih integracija, privrednog rasta, provedbe investicijskih projekata i borbe protiv korupcije. Ove teme potvrđuju zajedničke prioritete u procesu napretka.

Ambasador Soreka o reformama i političkoj dinamici

Ambasador Soreka zahvalio je predsjednici na vremenu koje mu je posvetila. Također, naglasio je važnost reformi i političkih kompromisa za napredak Bosne i Hercegovine prema EU. Soreka je skrenuo pažnju na Plan rasta za zapadni Balkan, koji otvara nove mogućnosti za ekonomsku stabilnost.

Budućnost Bosne i Hercegovine na europskom putu

Predsjednica Bradara se osvrnula na dosadašnje napore federalne vlasti u očuvanju mira i stabilnosti. Soreka je izrazio optimizam u vezi s budućnošću BiH, ponavljajući podršku EU reformskim procesima.

Zajednička saradnja za bolju budućnost

Na kraju sastanka, Bradara je zahvalila ambasadoru na posjeti i izražavanju podrške. Vjeruje u nastavak uspješne suradnje između Bosne i Hercegovine i Evropske unije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -