Utorak, 1 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHDerviš Čičko: Tuzla mora postati privlačno mjesto za investicije

Derviš Čičko: Tuzla mora postati privlačno mjesto za investicije

Stranka za BiH kandidirala Derviša Čička za gradonačelnika

U okviru ovogodišnjih lokalnih izbora, Stranka za BiH kandidirala je Derviša Čička za poziciju gradonačelnika Tuzle. Čičko je istakao da mu je cilj izvesti otvorenu i argumentiranu političku kampanju. Njegova intencija je probuditi društveno-političku zajednicu Tuzle iz višegodišnjeg sna.

Prekidanje “uspavane ljepotice”

Čičko je naglasio da je Tuzla već dugo u “uspavanoj ljepotici” koja se oslanja na prošlu slavu. Prema njegovim riječima, dramatično ekonomsko-razvojno zaostajanje se više ne može prikrivati. Ispraznost pseudoideoloških uvjerenja o “multi-kulti mjestu najboljeg življenja” je prevaziđena.

Teška ekonomska slika Tuzle

Prema Čičkovim procjenama, problemi poput siromaštva, korupcije i nepotizma su daleko iznad podnošljive granice. Tuzla je, kako tvrdi, u spirali ekonomskog zaostajanja iz koje se mora hitno izvući.

Investicije u Tuzlu

On je naglasio da Tuzla mora postati privlačno mjesto za investiranje, reindustrijalizaciju i otvaranje novih radnih mjesta. Uzor mu je Gradačac, koji sa godišnjim bruto prihodom od preko 500 miliona KM predstavlja mjeru uspjeha kojeg Tuzla treba dostići.

Ključni projekti i fokus djelovanja

U narednim izborima, Čičko planira fokusirati se na krucijalne projekte koji bi mogli unaprijediti ekonomsku situaciju. Njegovo djelovanje će biti usmjereno ka realizaciji projekata od vitalnog značaja za grad i njegovu zajednicu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -