Utorak, 1 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHBoj za Srebrenicu: SDA predstavlja Hamdiju Fejzića kao zajedničkog kandidata

Boj za Srebrenicu: SDA predstavlja Hamdiju Fejzića kao zajedničkog kandidata

Predstavljanje zajedničkog kandidata

Na nedavnom skupštinskom okupljanju, probosanske stranke su predstavile Hamdiju Fejzića kao zajedničkog kandidata za načelnika Općine Srebrenica. Ova odluka dolazi u vremenu kada je potrebno jačati jedinstvo među strankama i povratnicima u ovom osjetljivom području.

Obraćanje Bakira Izetbegovića

Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, obratio se prisutnima i ukazao na izazove s kojima se suočava Bosna i Hercegovina. Naglasio je opasnosti koje dolaze iz različitih pravaca, a posebno su one usmjerene protiv povratnika u entitet RS.

Problemi sa radikalnim nacionalizmom

Izetbegović je istakao da SDA ne namjerava reagovati na napade političkih oponenata u Federaciji. Prema njegovim riječima, jedini pravi suparnik je radikalni nacionalizam, koji predstavlja prijetnju za stabilnost regiona.

Povratak snazi i jedinstvu

Obraćajući se članovima stranke, Izetbegović je potaknuo na priznavanje grešaka, učenju iz njih i ostvarivanju jedinstva. Naglasio je da Bošnjaci imaju sve preduvjete za pobjede, te da su pozitivni trendovi u ekonomiji, poput PDV-a, od suštinske važnosti za dalji razvoj.

Uloga dijaspore

Izetbegović je takođe govorio o značaju dijaspore i njenoj ulozi u jačanju zajednice. Smatra da ona ima potencijal za značajan doprinos ekonomskom razvoju i jačanju identiteta Bošnjaka širom svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -