Utorak, 1 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHElza Gaković i Admela Hodžić kao Samostalne Zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo

Elza Gaković i Admela Hodžić kao Samostalne Zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo

Nova Uloga Zastupnica u Kantonu Sarajevo

Elza Gaković i Admela Hodžić, bivše članice Stranke za BiH, sada djeluju kao samostalne zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo.

Podrška Građanima Novog Grada

Mirza Selimbegović je istakao važnost podrške ove dvije zastupnice. One su dobro upoznate sa problemima građana Novog Grada.

Njihova angažiranost se ogleda u rješavanju konkretnih pitanja i potreba lokalnog stanovništva. Saradnja svih nivoa vlasti ključna je za poboljšanje kvalitete života u Novom Gradu.

Rješavanje Prijevoza i Sigurnosti Učenika

Zastupnica Gaković je organizirala sastanke kako bi se rješavali problemi poput sigurnosti prijevoza učenika OŠ “Sokolje”.

Osim toga, radila je na osiguravanju prijevoza za učenike iz Bojnika i Ahatovića, uz pomoć Općine Novi Grad i drugih partnera.

Inicijative za Zapošljavanje i Subvencije

Admela Hodžić je, s druge strane, podržala inicijativu o zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Također, zajedno s Aljošom Čamparom, predložila je isplatu subvencije od 10.000 KM za mlade koji traže stambeno rješenje.

Zajednički Rad za Bolji Novi Grad

Ove inicijative pokazuju predanost Gaković i Hodžić da zajedničkim radom unaprijede život u Novom Gradu. Njihova podrška i zalaganje su od velike važnosti za lokalnu zajednicu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -