Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHBH Telecom započinje digitalizaciju usluga uz podršku IDEEA-e

BH Telecom započinje digitalizaciju usluga uz podršku IDEEA-e

Digitalizacija usluga BH Telecoma

BH Telecom je pokrenuo proces digitalizacije svojih usluga u saradnji s Agencijom za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDEEA). Ova inicijativa omogućit će korisnicima pristup uslugama putem digitalnih platformi.

Ministar Forto o prednostima digitalizacije

Ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto istakao je da će digitalizacija omogućiti brži i lakši pristup uslugama. Također, naglasio je potencijalnu podršku BH Telecoma u digitalizaciji općinskih i gradskih administracija.

Uvođenje kvalifikovanog potpisa

Direktor IDEEA-e, Almir Badnjević, najavio je uvođenje zaštićenog kvalifikovanog potpisa. Svaki korisnik BH Telecoma moći će dobiti ovaj potpis, čime će se olakšati digitalno podnošenje raznih zahtjeva.

Digitalizacija bankarskih usluga

Badnjević je također otkrio planove za digitalizaciju usluga dviju banaka. Građani će imati mogućnost podnositi zahtjeve za kredit putem interneta, čime se dodatno olakšava pristup finansijskim uslugama.

Ubrzanje usluga i uštede

Direktor BH Telecoma, Amel Kovačić, naglasio je da će digitalizacija ubrzati usluge i stvoriti uštede u poslovanju. Proces digitalizacije će se odvijati u fazama: prvo će se primijeniti na internetsku trgovinu, zatim na mobilnu aplikaciju “Moj BH Telecom”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -