Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHOtvorena nova saobraćajnica u Ilidži: Većina mještana će osjetiti poboljšanja

Otvorena nova saobraćajnica u Ilidži: Većina mještana će osjetiti poboljšanja

U općini Ilidža puštena je u saobraćaj nova uključna traka, značajan projekt za mještane naselja Osjek. Objekat dužine 400 metara predstavlja značajan korak ka poboljšanju saobraćajne infrastrukture u ovom dijelu. Ministar Šteta je istakao važnost ovog projekta za svakodnevnicu lokalnog stanovništva.

Tehnički prijem i dalji radovi

Danas je izvršen interni tehnički prijem novog objekta. Tokom narednog mjeseca planirana su dodatna ispitivanja. U ovoj fazi će se raditi na otklanjanju eventualnih nedostataka. Ovaj proces je ključan kako bi se osigurala puna funkcionalnost puteva.

Povezivanje naselja

Načelnik Muzur naglasio je da je ovaj projekt od velike važnosti za stanovnike naselja Osjek. Nova trasa omogućava im da dolaze i odlaze iz naselja bez potrebe prolaska kroz centralni dio Ilidže, čime se povećava sigurnost i smanjuju saobraćajne gužve.

Odvodnja i prevencija plavljenja

Osim uključne trake, projektom je obavljena i odvodnja podvožnjaka. U narednom periodu biti će instalirane dvije pumpe za prevenciju plavljenja. Ova mjera dodatno će unaprijediti sigurnost kvaliteta života građana.

Saradnja sa lokalnim vlastima

Ministar Šteta izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa općinskom administracijom. Ovaj projekt je samo jedan u nizu uspješno realiziranih inicijativa u Ilidži, a planovi za budućnost uključuju dalju saradnju na sličnim projektima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -