Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNovom uključnom trakom poboljšan saobraćaj na zapadnom prilazu Ilidže

Novom uključnom trakom poboljšan saobraćaj na zapadnom prilazu Ilidže

Puštena u saobraćaj uključna traka

Danas je na zapadnom prilazu grada puštena u saobraćaj nova uključna traka. Ovaj važan infrastrukturni projekat omogućit će bolji promet za građane Ilidže, posebno za mještane naselja Osjek.

Značaj projekta za lokalnu zajednicu

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta, istakao je značaj ove trake dužine 400 metara. Ovaj projekt će poboljšati svakodnevni život lokalnog stanovništva. Uz uključnu traku, ranije je izgrađena i isključna traka, čime se stvorena cjelokupna saobraćajna infrastruktura.

Tehnička ispitivanja i nadolazeći radovi

Danas je izvršen interni tehnički prijem uključne trake. U narednom mjesecu planiraju se dodatna ispitivanja i otklanjanje potencijalnih nedostataka. Ovaj proces osigurava sigurnost i funkcionalnost trake.

Smanjenje gužvi i poboljšanje sigurnosti

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, naglasio je da će nova traka olakšati pristup naselju Osjek. Stanovnici će moći da se kreću bez prolaska kroz centralni dio Ilidže, čime se smanjuju gužve.

Odvodnja i sprječavanje plavljenja

Projektom je također izvršena odvodnja podvožnjaka. U narednom periodu bit će instalirane dvije pumpe za sprječavanje plavljenja, što dodatno povećava sigurnost saobraćaja.

Održavanje saradnje za buduće projekte

Ministar Šteta izrazio je zadovoljstvo suradnjom s općinskom administracijom na ovom i drugim projektima. Održavanje kvalitetne saradnje je ključno za razvoj infrastrukture u kantonu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -