Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHGoraždanski privrednik ističe ključne probleme i rješenja za razvoj grada

Goraždanski privrednik ističe ključne probleme i rješenja za razvoj grada

Neefikasna gradska uprava kao najveći problem

Goraždanski privrednik nedavno je podijelio svoja zapažanja o stanju u gradu. On tvrdi da trenutna gradska uprava nije efikasna, što značajno usporava razvoj Goražda. S obzirom na svoje iskustvo, smatra da se rješenja moraju aktivno realizovati.

Rješenja za probleme vodosnabdijevanja i deponije

U svom obrazloženju, privrednik je istaknuo probleme vodosnabdijevanja i sanitarne deponije. Problemi se protežu kroz duži vremenski period, a potrebna su konkretna rješenja. Gradonačelnik mora preuzeti vodeću ulogu u rješavanju ovih pitanja.

Potrebna su egzaktna tehnička rješenja

Privrednik naglašava važnost preciznih tehničkih podataka za vodovodnu mrežu. Bez njih, učinkovito upravljanje vodama je gotovo nemoguće. Stoga poziva na korištenje modernih alata i softvera za analizu trenutne situacije.

Brža i bolja rješenja za komunalnu politiku

U oblasti komunalne politike, potrebna su brza rješenja, poput sanacije trenutne deponije. Treba otvoriti prvu kasetu, što bi ubrzalo proces. Ovaj pristup može otvoriti nove mogućnosti za Goražde, ali zahtijeva ozbiljan angažman gradske uprave.

Odgovor na masovne odlazak stanovništva

Na pitanje o masovnim odlascima ljudi, privrednik smatra da će se, ukoliko se riješe osnovni problemi, Goražde ponovno postati poželjno mjesto za život. Razvoj infrastrukture i bolja komunalna politika ključni su za zadržavanje mladih.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -