Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHOprez u vožnji zbog nestabilnog vremena i radova na putevima

Oprez u vožnji zbog nestabilnog vremena i radova na putevima

Savjeti vozačima u lošim vremenskim uvjetima

U skladu sa trenutnim vremenskim uslovima, BIHAMK savjetuje vozačima opreznu vožnju. Nestabilno vrijeme i povremena kiša povećavaju rizik od nezgoda na putevima.

Opasnost od odrona na dionicama

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Vozači se trebaju pripremiti na moguće neprilike i prilagoditi brzinu kretanja trenutnim uslovima.

Radovi na putevima i privremena signalizacija

Iz BIHAMK-a upozoravaju na obavezno poštivanje privremene saobraćajne signalizacije na mjestima gdje se izvode radovi. U toku su radovi na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, što uzrokuje usporeno kretanje vozila.

Načinjene promjene na saobraćajnici

Na dionici Podlugovi-Visoko brzina je ograničena na 60 km/h zbog postavljanja bukobrana. Takođe, na magistralnom putu Matuzići-Doboj saobraća se usporeno zbog aktuelnih radova, često formirajući dugačke kolone.

Sanacioni radovi na više dionica

Aktuelni su sanacioni radovi na nekoliko magistralnih puteva kao što su Bosanska Krupa-Bosanska Otoka, Prozor/Rama-Jablanica, i drugi. Vozači se savjetuju na povećan oprez.

Granični prijelazi i saobraćajna ograničenja

Na granicama nema dužih zadržavanja, ali je zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 5 tona na graničnom prijelazu Karakaj. Ostala teretna vozila preusmjeravaju se na druge prijelaze.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -