Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHOtvoren Novi Odjel psihijatrije u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“

Otvoren Novi Odjel psihijatrije u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“

Svečano otvorenje u Bihaću

Novi Odjel psihijatrije u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ svečano je otvoren danas u Bihaću. Ceremoniji su prisustvovali premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i premijer Unsko-sanskog kantona Nijaz Hušić. Ovaj važan korak za unapređenje zdravstvenih usluga rezultat je sredstava iz Programa finansijske konsolidacije javnih zdravstvenih ustanova.

Investicija vrijedi milion KM

Vrijednost investicije u novi odjel procjenjuje se na oko milion konvertibilnih maraka. Premijer Nikšić izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta u Unsko-sanskom kantonu. Istakao je potrebu za kvalitetnijim uslovima liječenja u kontekstu povećanja broja pacijenata koji trebaju psihijatrijsku pomoć.

Vizija razvoja menadžmenta

On je naglasio da je menadžment bolnice pokazao jasnu viziju razvoja. Najavio je nove investicije u oblasti interventne kardiologije u narednom periodu. Premijer Hušić istakao je značaj ovog odjela za lokalnu zajednicu i produbljene razgovore s menadžmentom bolnice.

Podrška iz budžeta kantona

Ove godine, iz budžeta Unsko-sanskog kantona izdvojeno je šest miliona konvertibilnih maraka za bolnicu. Hušić je uvjerio da će podrška nastaviti sa ciljem unapređenja zdravstvenih usluga. Novi Odjel psihijatrije opremljen je modernom medicinskom opremom što će značajno poboljšati kvalitet usluga.

Korak naprijed za regionalno zdravstvo

Ova investicija predstavlja značajan korak naprijed u pružanju zdravstvenih usluga u regionu. Također, ona je odgovor na rastuće potrebe lokalne zajednice za kvalitetnim liječenjem mentalnih poremećaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -