Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSDS Ukazuje na Kršenje Zakona od Strane Vojnika Milana Ruduljića

SDS Ukazuje na Kršenje Zakona od Strane Vojnika Milana Ruduljića

Politička Aktivnost U Oružanim Snagama BiH

Sarajevo – Stranka demokratske akcije (SDS) ukazuje na ozbiljne povrede zakona koje se tiču vojnika Milana Ruduljića. On se, kako tvrde iz SDS-a, aktivno uključio u političku kampanju sa Stašom Košarcem, a svoja dešavanja javno promoviše putem društvenih mreža.

Kršenje Apolitčnosti u Oružanim Snagama

Prema važećim propisima, zaposlenici Oružanih snaga BiH ne smiju biti politički eksponirani. Ruduljićeva supruga, koja je aktuelna odbornica u Skupštini opštine Istočna Ilidža, takođe je predmet spora.

Nedavno je obavljala funkciju potpredsjednice Skupštine, a nakon smjene ministra Košarca, prebačena je u njegov kabinet kao savjetnica. Ona je nosilac liste Srpske radikalne stranke na predstojećim izborima u Istočnoj Ilidži.

Prijava Nečasnih Aktivnosti

Iz SDS-a upozoravaju da bi prekršaji poput kupovine glasova i trgovine utjecajem mogli rezultirati ozbiljnim pravnim posljedicama. Oni apeliraju na nadležne institucije da ispune svoje obaveze prema zakonu.

Ruduljićeva politička aktivnost predstavlja kršenje ugovornih obaveza, što može dovesti do suspenzije ili otkaza. SDS namjerava prijaviti ove aktivnosti Centralnoj izbornoj komisiji kako bi se ispunile zakonske odredbe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -