Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHObilježena 32. godišnjica formiranja II korpusa Armije RBiH u Tuzli

Obilježena 32. godišnjica formiranja II korpusa Armije RBiH u Tuzli

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona odala počast

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem, odala je počast povodom 32. godišnjice formiranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ova svečanost održana je na Slanoj Banji u Tuzli i na spomeniku poginulim pripadnicima MUP-a.

Akademija u Bosanskom kulturnom centru

Tim povodom, u Bosanskom kulturnom centru održana je akademija koja je okupila brojne učesnike društveno-političkog života Tuzlanskog kantona. Okupljeni su bili i pripadnici 2. korpusa, ratni vojni invalidi, porodice šehida i poginulih boraca, te demobilisani borci.

Premijer Halilagić naglašava važnost sjećanja

Premijer Halilagić je tokom obraćanja istakao važnost obilježavanja godišnjice formiranja II korpusa. On je naglasio da se ove godine pridaje mnogo veća pažnja ovim važnim datumima.

Uloga mladih u čuvanju sjećanja

Halilagić je dodatno akcentovao uključivanje mladih u manifestacije. Ovo je značajno za njegovanje kulture sjećanja i obavezu dostojanstvenog obilježavanja godišnjice osnivanja 2. korpusa Armije RBiH. Sjećanjem na borbu za slobodu, čuvamo naslijeđe naše zemlje, zaključeno je iz Vlade TK.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -