Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSvečana akademija obilježila 20 godina Centralne džamije u Sokolović Koloniji

Svečana akademija obilježila 20 godina Centralne džamije u Sokolović Koloniji

Obilježavanje značajnog jubileja

Džemat Sokolović Kolonija danas je svečano obilježio 20. godišnjicu izgradnje Centralne džamije. Svečanosti su prisustvovali brojni posjetioci, među kojima i glavni imam MIZ Sarajevo, Abdulgafer ef. Velić.

Zahvalnice za doprinos

Tom prilikom, imam Velić zajedno sa imamom džemata Sokolović Kolonija, Enver ef. Hošićem, uručili su zahvalnicu Aliji Budnji, vlasniku hotela Crystal na Ilidži. Hotel je bio u fokusu istrage o smrti Dženana Memića zbog brisanja snimaka s videonadzora u noći njegovog stradanja.

Reakcija porodice Memić

Nakon ceremonije, sestra Dženana Memića, Arijana Memić, izrazila je svoje gnjevine putem društvenih mreža. Ona je istakla: „Snimak s hotela Crystal namjerno obrisan, kabl namjerno presječen, ubice na slobodi… Prljav novac i vjera ne idu zajedno.”

Ova izjava dodatno je naglasila osjećaj nezadovoljstva među članovima porodice Memić u vezi sa slučajem koji još uvijek nije razjašnjen. Svečana akademija bila je prilika da se odaje počast radu i zajedništvu džemata, ali i da se podsjeti na nepravde koje se dešavaju u društvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -