Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSarajevo: Bosonoga šetnja Suade Redžić ova ljetna senzacija na društvenim mrežama

Sarajevo: Bosonoga šetnja Suade Redžić ova ljetna senzacija na društvenim mrežama

Povratak jednostavnosti

Tokom ljeta, fotografija bosonoge djevojke na ulicama Sarajeva preplavila je društvene mreže. Naime, riječ je o Suadi Redžić, koja je odlučila prošetati bosa usred kiše. Ovaj neobični čin pobudio je interes javnosti i inspirisao mnoge. Suada je izjavila da je, jednostavno, njen unutrašnji glas apelovao na tu divlju želju.

Reakcije i inspiracije

Suada je objasnila da nije očekivala velike reakcije na svoju šetnju. Ističe da je većina reagovala na fotografiju, a ne na nju samu. “Nisam imala želju da pravim senzaciju”, rekla je. Njen postupak je bio vođen željom za slobodom, a ne potrebom za pažnjom.

Veza sa Sarajevom

Suada smatra da Sarajevo izgrađuje posebne veze sa svojim stanovnicima. “Iako sam na početku bila sama, grad je postao merežno mjesto mog postojanja”, navela je Redžić. Ova mlada arhitektica posvećena je umjetnosti, kao i razmišljanju o životu kroz prizmu arhitekture.

Gledajući naprijed

Suada ističe kako bi voljela proći kroz svoje četrdesete, što za nju označava stabilizaciju u životu. “Moj san je imati prozore s pogledom na grad, gdje ću uživati u svakodnevnim malim pobjedama”, dodaje ona.

Kreativni horizonti

Osim arhitekture, Suada se bavi i pisanjem. Kaže da se trenutno fokusira na prozu, ali planira objaviti zbirku poezije. “Život je poput knjige; svaka nova priča donosi drugačije značenje”, rekla je uz osmijeh.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -