Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDirektor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari na provokacije odgovara slikom

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari na provokacije odgovara slikom

Reakcija direktora Suljagića na izjave Kenele Zuko

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, Emir Suljagić, oštro je reagovao na nedavne izjave SDA-ove zastupnice Kenele Zuko. Ona je tokom obraćanja simpatizerima stranke izjavila da su Bošnjaci u Srebrenici i Bratuncu “samo volovska kola provozili”. Ova izjava izazvala je burne reakcije u javnosti.

Izjava Kenele Zuko i njen identitet

Kenerla Zuko, koja se ponosno predstavila kao “rođena Hotonjčanka”, istakla je svoje mišljenje o historijskim dešavanjima u Srebrenici i Bratuncu. Takve izjave često otvaraju rasprave o teškoj prošlosti ovog kraja.

Suljagićeva fotografija govori više od riječi

Emir Suljagić odgovorio je na provokacije objavljivanjem fotografije koja prikazuje usporedbe između Bratunca nekada i Hotonja. Ovaj vizuelni sadržaj pojavljuje se kao snažna poruka koja ukazuje na razlike između prošlosti i sadašnjice.

Povijesni kontekst i važnost sjećanja

Diskusije o istorijskim događajima često su praćene emotivnim reakcijama. U ovakvim situacijama, istina i sjećanje na žrtve su od presudne važnosti. Reakcije poput Suljagićevih služe kao podsjetnici na složene odnose i naslijeđe u ovim područjima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -