Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBivši načelnik Novo Sarajeva kritizira SDA: "Zašto su u panici?"

Bivši načelnik Novo Sarajeva kritizira SDA: “Zašto su u panici?”

Reakcija bivšeg načelnika

Bivši načelnik Općine Novo Sarajevo, iznio je jasne kritike na račun Stranke demokratske akcije (SDA). Osvrnuo se na nervozu unutar stranke i postavio pitanje: “Zašto su u panici i čega se boje?”. Njegove riječi ukazuju na percepciju nemoći SDA na lokalnoj političkoj sceni.

Gubitak kapaciteta

Prema njegovim riječima, SDA je izgubila kapacitet koji je nekada imala. Istaknuo je da nema dovoljno kandidata u većini općina u Kantonu Sarajevo. Umjesto toga, navodno trguju podrškom za kandidate drugih stranaka, što dodatno naglašava teškoće unutar stranke.

Nervozne reakcije i unutrašnji sukobi

Koldžo je istakao da nervozne reakcije općinskog odbora SDA dolaze po nečijem nalogu, sugerirajući da je to rezultat lošeg stanja njihovog kandidata. Pored toga, postavio je pitanje podrške vijećnika SDA Hasanu Tanoviću, koji je izbačen iz stranke.

Prokletstvo političkih igara

Bivši načelnik je poručio da se čini kako je neko odlučio prodati Općinu Novo Sarajevo za vlastite interese. Naglasio je da je spas propalog koalicijskog kapaciteta SDA trenutno u fokusu. Koldžo je izrazio žaljenje zbog poštenih članova SDA koji su postali žrtve političkih igara.

Odgovor SDA

Ubrzo je Novosarajevska SDA odgovorila Koldži, nazivajući ga “trojanskim konjem” Benjamine Karić. Ove optužbe dodatno kompliciraju političku situaciju unutar stranke.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -