Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHFederalno ministarstvo podržava povratak u Srebrenicu kroz ključne infrastrukturne projekte

Federalno ministarstvo podržava povratak u Srebrenicu kroz ključne infrastrukturne projekte

Infrastrukturni projekti za bolji život povratnika

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica ostvaruje značajne napore u realizaciji ugovora za izgradnju infrastrukture u povratničkim zajednicama Srebrenice. Trenutna ukupna vrijednost projekata prelazi 3,5 miliona KM, od planiranih pet miliona KM.

Podrška vjerskim objektima i komunalnim uslugama

Projekti uključuju rekonstrukciju putne komunikacije, izgradnju vjerskih objekata, vodovoda te ulične rasvjete. Osim toga, osigurana su sredstva za kulturne projekte iz Srebrenice prema bosanskohercegovačkom iseljeništvu.

Regionalni obuhvat i doprinos zajednica

Infrastrukturne aktivnosti pokrivaju opštine Srebrenica, Bratunac, Ugljevik, Vlasenica, Milići, Zvornik i Osmake. Lokalna zajednica i povratnici snažno su se angažovali u sufinansiranju ovih projekata.

Imperativ podrške povratnicima

Ministar Nerin Dizdar istakao je da je podrška povratnicima ključna misija njihovog ministarstva. Ovi projekti se realiziraju u skladu s potrebama povratnika.

Nastavak ulaganja za bolji život

Federalno ministarstvo nastavlja sa radom na projektima koji imaju za cilj poboljšanje kvalitete života povratnika u regiji Srebrenice. Ova ulaganja predstavljaju korak ka jačanju zajednica i održivosti povratka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -