Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPovodom Dana formiranja brigada ARBiH, Stari Grad obilježio doprinos ratnih veterana

Povodom Dana formiranja brigada ARBiH, Stari Grad obilježio doprinos ratnih veterana

Obilježavanje značajnog dana

Općina Stari Grad Sarajevo priredila je svečanu akademiju povodom dana formiranja brigada Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ova manifestacija održana je u prepunoj Multimedijalnoj sali Memorijalnog centra Sarajevo.

Doprinos brigada u borbi za nezavisnost

Brigade formirane na području Starog Grada od 1992. do 1995. godine imale su ključnu ulogu u očuvanju nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Njihova borba je predstavljala odbranu hiljadugodišnje tradicije suživota na ovom području.

Ministar Helez o značaju boraca

Ministar odbrane BiH, Zukan Helez, obratio se prisutnima izražavajući zahvalnost svim pripadnicima starogradskih brigada. Istakao je kako su oni stali na prvu liniju, braneći svoje ognjište, grad i državu.

Podizanje svijesti o važnim vrijednostima

Helez je naglasio značaj istine o ratu, kao i opreznost prema jačanju nacionalizma koji nije nestao. Upozorio je da se pokušaji iskrivljavanja istorije ponavljaju u novim oblicima.

Planovi za budućnost

Načelnik Općine Stari Grad, Irfan Čengić, podržao je ideju boračkih organizacija. Najavio je izgradnju spomenika šehidima i poginulim borcima, čime se želi odata počast njihovom doprinosu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -