Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKoldžo odbacio pozive da se povuče u korist Bandića

Koldžo odbacio pozive da se povuče u korist Bandića

Koldžo ostaje u trci za načelnika Novog Sarajeva

Načelnički kandidat za Novo Sarajevo, Koldžo, osvrnuo se na nedavne pozive stranaka koje podržavaju Muamera Bandića da se povuče iz izborne utrke. U izjavi za Klix.ba, Koldžo je istakao da uživa podršku građana i neće odustati od svoje kandidature.

Politički manevri i strah stranaka

“Iza poziva da se povučem ne stoji interes građana nego obični strah”, izjavio je Koldžo. Dodao je da podrška Bandiću od strane četiri stranke ne odražava pravu volju birača. Koldžo smatra da su neki političari navikli da prekrajaju glasove građana kroz trgovinu i koalicije.

Javna podrška građana

Koldžo, koji je ranije bio član SDA, naglašava da su građani uvijek birali njega, a ne stranku. “Građani trebaju odlučiti ko će biti njihov načelnik”, naglasio je, dodajući da je trenutna praksa uskog kruga odluka štetna za cijelu državu.

Jasna opasnost za socijalni napredak

On je ukazao na problem s trenutnom politikom, rekavši da glas za Bandića predstavlja glas za Hasana Tanovića i istu, neuspješnu politiku. Koldžo je naglasio da nije namjera voditi prljavu kampanju protiv drugih, posebno ne protiv članova SDA, kojih je mnogo sposobnih i poštenih ljudi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -