Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZastupnica Kenela Zuko poziva građane Vogošće na podršku SDA

Zastupnica Kenela Zuko poziva građane Vogošće na podršku SDA

Politika i izgradnja u Vogošći

Kenela Zuko, zastupnica Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, bila je na skupu u Vogošći. Na ovom skupu, Zuko je podsjetila na infrastrukturalne projekte koje je stranka realizovala u općini. Mnogi od prisutnih su izbjeglice iz istočne Bosne, i Zuko im se obratila s pozivom na podršku stranci.

Obraćanje građanima

Zuko je navela konkretne uspjehe SDA, poput izgradnje džamije, puteva, rasvjete, kanliziacije i nabavke kombija. Objasnila je kako su ovi projekti doprinijeli poboljšanju kvaliteta života u općini. Zuko je istakla da je i sama iz Hotonja i upoznala je izazove s kojima su se građani suočavali u prošlosti.

Prijem izbjeglica u lokalnoj zajednici

Za vrijeme svog govora, zastupnica se osvrnula na prijem izbjeglica iz Olova i istočne Bosne. Istakla je kako su Vogošćani pružili pomoć i podršku tim ljudima. Međutim, Zuko je dodala da postoji nezadovoljstvo među građanima zbog nedovoljne zahvalnosti prema SDA za ostvarene projekte.

Poziv na akciju

Na kraju, Zuko je pozvala prisutne da glasaju za SDA i motivišu svoje članove porodice i prijatelje da pruže podršku ovoj stranci, s ciljem kontinuiteta razvoja Vogošće.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -