Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMaid Suljaković: Kandidat SDA za Načelnika Općine Maglaj

Maid Suljaković: Kandidat SDA za Načelnika Općine Maglaj

Iskustvo i vizija za Maglaj

Maid Suljaković, 34-godišnjak zaposlen u Agenciji za razvoj Tešanj, kandidat je SDA za načelnika Općine Maglaj. On ističe kako njegovo iskustvo u radu na EU projektima može biti ključno za lokalnu zajednicu.

Važnost apliciranja na EU fondove

Prema Suljakoviću, Općina Maglaj nije iskoristila svoje potencijale za apliciranje na projekte iz EU fondova. On naglašava da je nedovoljna podrška privrednim subjektima jedan od značajnijih problema.

Savremene strategije i izazovi

Suljaković se fokusira na prepoznavanje izazova kao što su nedostatak resursa i nepovoljni demografski trendovi. Iskustvo u ovim područjima moglo bi ubrzati razvojne inicijative u Maglaju.

Kritika aktuelnog načelnika

Komentarišući aktuelnog načelnika Mirsada Mahmutagića, Suljaković smatra da su dva mandata dovoljna za predstavljanje sposobnosti i nedostataka. Dodatni mandati ne doprinose interesima građana, već održavanju privilegija.

Planovi za budućnost

U slučaju pobjede, Suljaković planira modernizaciju puteva, rješavanje pitanja pitke vode i jačanje vodnih barijera. On je uvjeren da može donijeti značajne promjene u lokalnoj zajednici.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -