Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTuzla domaćin Evropske noći istraživača: Istaknuta uloga mladih u nauci i inovacijama

Tuzla domaćin Evropske noći istraživača: Istaknuta uloga mladih u nauci i inovacijama

Evropska noć istraživača u Tuzli

U Tuzli se održala Evropska noć istraživača, događaj koji naglašava važnost nauke i inovacija. Ove godine, domaćin manifestacije bila je Richmond Park School Tuzla. Ovaj događaj privukao je pažnju posjetilaca koji su imali priliku da se upoznaju s inovativnim projektima lokalnih učenika i studenata.

Poruka gradonačelnika

Gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, otvorio je manifestaciju i jasno istakao značaj istraživačkih projekata. Prema njegovim riječima, vrijednost ovakvih projekata je nemjerljiva, naročito kada ih provode mladi. Tuzla, kao grad bogate tradicije, ima svijetlu budućnost zahvaljujući mladima koji se već sada bave naukom.

Evropski kontekst

Evropska noć istraživača se održava istovremeno u 25 zemalja i preko 400 gradova širom Evrope. Ovaj događaj ne samo da promoviše nauku, već i pruža priliku za usklađivanje lokalnih inicijativa s programima Evropske unije, kao što je Horizon Europe. Ovaj program omogućava istraživačima saradnju na međunarodnom nivou.

Budućnost nauke u Tuzli

Tokom ovog događaja, promovirane su naučne inovacije i podržane buduće generacije istraživača. Tuzla, kao domaćin, jasno pokazuje da su mladi ljudi ključni za oblikovanje budućnosti kroz nauku i inovacije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -