Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOlujni pljuskovi dolaze: Pripremite se za naglu promjenu vremena

Olujni pljuskovi dolaze: Pripremite se za naglu promjenu vremena

Najava lošeg vremena

Prema informacijama meteorologa sa BHMeteo.ba, Bosnu i Hercegovinu očekuju olujni pljuskovi. Ovi pljuskovi mogu donijeti velike količine padavina u kratkom vremenu, praćene sitnim ledom i jakim udarima vjetra.

Kretanje padavina

Već tokom prijepodneva padavine su zahvatile Krajinu. U narednim satima, očekuje se njihov prolaz prema središnjim i istočnim dijelovima. Poslijepodne i večernji sati donose pljuskove i u južne krajeve zemlje.

Nagli pad temperature

Sa dolaskom padavina, doći će do osjetnog pada temperature. Prije kiše, jugo će donijeti toplo vrijeme, što može izazvati osjećaj naglog hladjenja.

Prognoza za 29. septembar

Sutra, 29. septembra, očekuje se znatno hladnije vrijeme sa umjerenom do jakom burom, naročito na jugu. Padavine će postepeno prestajati, ali će hladni vjetrovi zadržati niže temperature tokom dana.

Mogućnost mraza

U noći između nedjelje i ponedjeljka, 30. septembra, očekuje se djelimično razvedravanje. Međutim, jutarnji sati ponedjeljka donijet će mogućnost mraza u nižim predjelima, naročito na sjeveru i zapadu.

Opasnost od bujica

Ovo predstavlja značajan prelazak iz toplijeg u hladniji period. Savjetuje se oprez zbog mogućih lokalnih bujica, posebno u sklonom područjima. Snažni vjetrovi mogu stvoriti dodatne poteškoće u prometu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -