Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMirza Selimbegović na skupu SDP-a: Novi Grad treba odgovornu vlast i sinergiju

Mirza Selimbegović na skupu SDP-a: Novi Grad treba odgovornu vlast i sinergiju

Podrška građana ključno pitanje

Mirza Selimbegović, kandidat Trojke (SDPBiH, Narod i Pravda i Naša stranka), obratio se prisutnima na centralnom skupu SDP-a BiH. Ovaj događaj održan je u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad. Selimbegović je istakao da mu je podrška građana i stranaka velika čast i obaveza.

Razvoj Novog Grada kroz projekte

U svom govoru, Selimbegović je naglasio važnost podrške Vlade Kantona Sarajevo. Prema njegovim riječima, bez ključnih projekata, Novi Grad ne bi imao značajnije realizacije tokom prošlih godina. Izrazio je uvjerenje kako je zajednička sinergija neophodna za budući razvoj općine.

Osvrt na saobraćaj i infrastrukturu

Selimbegović se osvrnuo na saobraćajnici Južne longitudinale, naglašavajući gužve i zastoj. Smatra da je nužno riješiti problem saobraćaja posebno u područjima poput Dobrinje i Alipašino Polje. Očekuje da uz saradnju sa kantonom, u budućnosti mogu riješiti ove izazove.

Vrijedni ljudi na listi SDP-a

Nosioc liste SDP-a BiH u Novom Gradu je Abel Baltić. Selimbegović je naglasio kako lista uključuje stručne i kvalitetne ljude potrebne za razvoj općine. Njihov program zove na ostvarivu viziju rješavanja gorućih problema građana.

Zaštita izbornog procesa

Na kraju, Selimbegović je poručio kako je podrška građana od iznimne važnosti za napredak Novog Grada. Dodao je kako će njegov tim raditi drugačije, bez pogodovanja pojedincima. Njihov fokus biće na ravnopravnom tretmanu svih građana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -