Petak, 27 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTuzla: Organizacija protesta za nabavku neophodnog akceleratora za onkološke pacijente

Tuzla: Organizacija protesta za nabavku neophodnog akceleratora za onkološke pacijente

Neophodna nabavka linearnih akceleratora

Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla ponovo pokušava nabaviti linearni akcelerator, četvrti put ove godine. Ovaj uređaj je ključan za liječenje onkoloških pacijenata u regiji.

Žalbe odgađaju proces

Kao i ranije, tender za nabavku je ponovo pod upitnikom zbog nove žalbe. Ukoliko se ponovi prethodni scenarij, pacijenti će dodatno čekati na ovaj vitalni aparat.

Mirza Mustafagić pokreće proteste

Pravnik i influencer Mirza Mustafagić najavio je organizaciju protesta zbog ovog problema. On ističe: “Uskoro će proći 600 dana bez akceleratora. Pacijenti iz Tuzle putuju stotinama kilometara kako bi dobili neophodnu pomoć.”

Pokrivenost plate stručnjaka u zdravstvu

Mustafagić je ukazao na disproporcionalnost plata u zdravstvu, gdje pomoćnici direktora zarađuju skoro šest hiljada KM, dok specijalisti imaju dvije i po hiljade.

Poziv na podršku

On poziva javnost da se pridruži protestu 5. oktobra u 12:05 sati u Tuzli, kako bi podržali pacijente i medicinsko osoblje koji se bore za bolju budućnost.

“Vrijeme je da podignemo svoj glas i promijenimo situaciju”, ističe Mustafagić. Lokacija protesta bit će objavljena naknadno.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -