Petak, 27 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIzbori u Kaknju: Šest kandidata za načelničku poziciju

Izbori u Kaknju: Šest kandidata za načelničku poziciju

Kandidati za načelnika Kaknja

U Kaknju se za mjesto načelnika bori šest kandidata. Među njima je aktuelni načelnik Mirnes Bajtarević (SDA). Njegove rivale čine Adi Kubat (SDP), Behija Kulović (NS), Dženan Kubat (Naprijed), Almedin Aliefendić (nezavisni) i Vjekoslav Grubešić (HDZ BiH).

Kubat o stanju u Kakanju

Adi Kubat, kandidat SDP-a, osvrnuo se na rad trenutne vlasti. On smatra da su protekle četiri godine predstavljale gubitak za Kakanj. Izvještava o stagnaciji u mnogim oblastima i nedostatku kapitalnih projekata.

Proučavanje problema u općini

Kubat naglašava ozbiljne probleme u općini. Kako navodi, Kakanj nema javni prevoz, a zdravstvene usluge su nedovoljne. Također, ukazuje na devastaciju sportskih aktivnosti i loše stanje parking prostora.

Povjerenje građana

Kadat SDP-a smatra da se mora vratiti povjerenje građana prema izabranim zvaničnicima. Naglašava da je potreban iskren rad i bolji pristup potrebama građana.

Politička utakmica i izlazak na izbore

Kubat predviđa da će se izborna borba voditi između SDA i SDP-a, dok ostali kandidati neće imati presudni uticaj. Poziva građane da iskoriste svoje demokratsko pravo i podrže listu SDP-a za promjene u Kaknju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -