Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSenijad Ibričić: Fudbalska legenda se vraća u igru

Senijad Ibričić: Fudbalska legenda se vraća u igru

Izuzetan fudbaler i sportski direktor

Na današnji dan, 15. oktobra, obilježavamo rođenje Senijada Ibričića, bivšeg fudbalera i reprezentativca Bosne i Hercegovine. Rođen je 1985. godine, a svoju karijeru započeo je u NK Podgrmeč iz Sanskog Mosta.

Uspon kroz hrvatske fudbalske klubove

Godine 2004. potpisao je za NK Zagreb, gdje je postao jedan od ključnih igrača. Njegova karijera nastavila je uzletjeti kada 2008. godine prelazi u Hajduk iz Splita. U sezoni 2009/10. postaje vodeći igrač tima i osvaja prestižnu nagradu “žuta majica”.

Međunarodna karijera

Ibričić je tokom svoje karijere igrao za mnoge inostrane klubove, uključujući Lokomotiv Moskva i Gaziantepspor. Na kraju svoje karijere, koja je okončana 2022. u Domžalama, odigrao je 60 utakmica za reprezentaciju BiH.

Nova faza u rekreativnom fudbalu

Godine 2023. prešao je na poziciju sportskog direktora FK Sarajevo, ali se nedavno odlučio reaktivirati u rekreativnom fudbalu. Pridružio se NK Šmartno u petoj ligi Slovenije, gdje planira uživati u igri i druženju.

Strast prema fudbalu ostaje

Senijad rekao: “Fudbal mi je uvijek u krvi. Radujem se utakmicama i druženju.” Njegovo veliko fudbalsko iskustvo zasigurno će pomoći u razvoju mladih igrača u klubu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -