Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBandić komentirao optužnicu protiv Omera Begovića: 'Očekujem njegovu ostavku'

Bandić komentirao optužnicu protiv Omera Begovića: ‘Očekujem njegovu ostavku’

Novost o Omeru Begoviću

Na press konferenciji, Bandić je odgovorio na pitanja u vezi sa Omerom Begovićem. Begović je nositelj liste Stranke za BiH za općinsko vijeće Novo Sarajevo. Nedavno mu je podignuta optužnica za pogodovanje optuženom za bludne radnje.

Bandićova očekivanja

Bandić je istakao da nisu bili svjesni krivičnog postupka kada su formirali liste. Naglasio je da očekuje da se Begović povuče sa liste zbog smanjenja političke odgovornosti.

Povijest slučaja

Bandić je spomenuo da se postupak protiv Begovića vodi od 2016. godine, dok je Konaković bio premijer. Naglasio je da incident nije povezan sa školom u kojoj je Begović radio, već da se dogodio kao vannastavna aktivnost.

Konakovićeva odgovornost

Kada je upitan o odgovornosti Konakovića, Bandić je objasnio da do sada nije bila potvrđena optužnica. Prema njegovim riječima, CIK bi zabranio prijavu da je to potvrđeno ranije.

Situacija sa radnim pravima

Bandić je također spomenuo da je Begović tražio upute od vlasti tokom bolovanja. Iako su mu radna prava bila u mirovanju, po njemu ostaje pitanje šta raditi s takvim situacijama.

Zaključak

Bandić je završio izjavu naglašavajući da su vlasti izdale saglasnost Begoviću da bude direktor 2019. godine. Oprez u ovoj situaciji je neophodan.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -