Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHEmir Sulejmanović, istaknuti političar iz Fojnice, preminuo u 47. godini

Emir Sulejmanović, istaknuti političar iz Fojnice, preminuo u 47. godini

Tuga u Fojnici: Preminuo Emir Sulejmanović

Sa dubokom tugom, Naša stranka je obznanila iznenadan gubitak Emira Sulejmanovića, člana stranke i kandidata za načelnika Fojnice na predstojećim izborima. Njegova smrt ostavila je dubok trag među članovima stranke i širom zajednice.

Život i ostavština Emira Sulejmanovića

Emir Sulejmanović imao je bogatu karijeru u privredi, gdje je više od 15 godina obavljao rukovodeće funkcije. Također, bio je dugogodišnji općinski vijećnik i predsjednik Naše stranke u Fojnici. Njegovo obrazovanje obuhvatilo je Srednju medicinsku školu u Fojnici i Fakultet kriminalističkih nauka u Sarajevu.

Porodica i sjećanje

Emir je ostavio iza sebe suprugu i dvoje djece, a njegova posvećenost zajednici i stranci će ostati upamćena. Naša stranka je izrazila iskreno saučešće porodici i prijateljima, ističući da je njegovim odlaskom izgubljen čovjek izuzetnih kvaliteta.

Politička karijera

Kao kandidat SBB-a, Emir Sulejmanović ušao je u Općinsko vijeće Fojnice 2020. godine, osvajanjem najviše glasova unutar liste. Njegov doprinos zajednici bio je neprocjenjiv, a njegovo nasljeđe će nastaviti živjeti kroz rad stranke i sjećanje ljudi koje je inspirisao.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -