Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPitanje podrške za Marija Kordića: Hoće li gradonačelnik Mostara ostati bez mandata?

Pitanje podrške za Marija Kordića: Hoće li gradonačelnik Mostara ostati bez mandata?

Bevanda dovodi u pitanje Kordićevu kandidaturu

Tokom nedavne debate u Klix Studio, Željko Bevanda iznio je iznenađujuću tvrdnju. On je kazao da “Mario Kordić uopće neće biti kandidat”. Ova izjava otvorila je diskusiju o trenutnom statusu gradonačelnika Mostara.

Novi politički izazovi za Kordića

Prema informacijama sa terena, Kordić se našao u nemilosti lidera HDZ-a Dragana Ćovića. Postoji velika vjerovatnoća da neće dobiti podršku Ćovića za obnovu mandata, što bi moglo utjecati na njegovu političku karijeru.

Političke promjene u Mostaru

U posljednje vrijeme, u Mostaru su primjetni nedostatak plakata s likom Marija Kordića. Iako ne može biti presudan faktor, ovaj trend, u kombinaciji s drugim informacijama, može ukazivati na promjene u političkom pejzažu.

Potencijalne prijetnje za Kordića

Čović u Kordiću vidi mogućnost za konkurenciju u preuzimanju vođenja stranke. Pored toga, pojavile su se naznake podrške Andrije Plenkovića Kordiću kao novom vođi HDZ-a u Bosni i Hercegovini.

Kordić kao budući političar?

Iako su se spekulacije o njegovoj kandidaturi pojavile, Kordić se pokazao kao političar bez velikih skandala. Njegova čista politička prošlost može mu donijeti podršku, ali pitanje ostaje: hoće li mu to biti dovoljno?

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -