Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNačelnik Ilidže Nermin Muzur potpisao ugovor za regulaciju rijeke Željeznice

Načelnik Ilidže Nermin Muzur potpisao ugovor za regulaciju rijeke Željeznice

Ugovor o regulaciji rijeke Željeznice

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, i v.d. direktora Agencije za vodno područje rijeke Save, Sejad Delić, potpisali su ugovor. Ovaj ugovor omogućava regulisanje novih 148 metara korita rijeke Željeznice. Radovi se sprovode na mjestu koje je tokom poplava 2021. godine postalo kritično.

Zadovoljstvo načelnika Muzura

Nermin Muzur je izrazio zadovoljstvo što će se uskoro nastaviti radovi na ovom važnom projektu. Za realizaciju ovog projekta Općina Ilidža izdvojila je pola miliona konvertibilnih maraka.

Preventivno djelovanje za zaštitu građana

Muzur je naglasio važnost preventivnog djelovanja. “Ilidža je jedna od izazovnijih lokalnih zajednica i zahtijeva stalno angažiranje”, rekao je. On je također istakao da će se regulacija korita rijeke nastaviti kako bi se dodatno zaštitili građani od potencijalnih poplava.

Saradnja s Vladom i Agencijom

Općina Ilidža planira kompletnu regulaciju toka rijeke Željeznice. Ova regulacija će biti ostvarena u saradnji s Vladom Kantona Sarajevo i Agencijom za vodno područje rijeke Save. Uspješna realizacija prve dionice korita rijeke ostvarena je zahvaljujući ovoj saradnji.

Podrška Ministarstva privrede

Podršku projektu pružila su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i tadašnji ministar Adnan Delić. Oni su osigurali sredstva za eksproprijaciju zemljišta, što je omogućilo dalju realizaciju regulacije korita rijeke Željeznice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -