Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMahmut Jukić: Bosanski Petrovac postaje ljepše mjesto za život

Mahmut Jukić: Bosanski Petrovac postaje ljepše mjesto za život

Utrka za drugi mandat načelnika Bosanskog Petrovca, Mahmut Jukić, član SDA, donosi nove planove i vizije. U razgovoru za Klix.ba, Jukić tvrdi da je od vitalnog značaja zadržati trenutni razvojni kurs općine.

Postignuća u protekle četiri godine

Jukić ističe da je tokom svog mandata učinjeno mnogo, naglašavajući ulaganje od pola miliona maraka u urbanu zonu Bosanskog Petrovca. Uređen je gradski centar, stvoreni su novi trotoari i igrališta.

Unapređenje socijalne infrastrukture

Nove zgrade Centra za socijalni rad, kao i potpuno uređena zgrada Crvenog križa, značajna su postignuća. Ove zgrade pružaju prostor za mlade i organizacije civilnog društva, što dodatno poboljšava kvalitet života u općini.

Ulaganja u poljoprivredu i infrastrukturu

Prema Jukićevim riječima, poticaji za poljoprivrednu proizvodnju nikada nisu bili izdašniji. Također, milionska sredstva su uložena u putnu infrastrukturu i nastavak razvoja poslovne zone.

Perspektiva zapošljavanja u Bosanskom Petrovcu

Iako je velik broj stanovnika napustio Bosanski Petrovac zbog odlaska u zemlje Zapada, načelnik Jukić ističe da u općini ima posla. Plate su konkurentne i mnogi građani ostaju raditi u svojim lokalnim sredinama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -