Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMlade u Sarajevu organizuju protest za ravnopravan položaj i subvencije za nekretnine

Mlade u Sarajevu organizuju protest za ravnopravan položaj i subvencije za nekretnine

Protestna šetnja u Sarajevu

U subotu, 28. septembra 2024. godine, u 12 sati, održat će se protestna šetnja u Sarajevu. Šetnja će krenuti od Sebilja i završiti na Trgu djece Sarajeva. Ovaj događaj organizira grupa mladih koji se bore za ravnopravan položaj u društvu.

Zahtjevi učesnika protesta

Jedan od glavnih zahtjeva protestanata je isplata dodatnih 5.200 KM subvencije za kupovinu prve nekretnine. Ove subvencije su od izuzetne važnosti za mlade ljude koji tek počinju samostalni život.

Problemi sa subvencijama

Organizatori su medijima dostavili tabelu s podacima o subvencioniranju prve kupovine nekretnine za mlade u Kantonu Sarajevo. Prema njihovim informacijama, podaci za 2023. godinu nisu u potpunosti tačni.

Naime, oko stotinu mladih nije predalo potrebnu dokumentaciju, pa je broj onih koji su primili subvenciju od 4.816 KM manji od očekivanog. Oko 1.000 aplikacija je zapravo prošlo, umjesto 1.142, kako se ranije navodilo.

Nedostatak zvaničnih informacija

Organizatori protesta su izrazili nezadovoljstvo zbog nedostatka zvaničnih informacija o konačnom broju kandidata. Ministarstvo komunalne privrede, kojim rukovodi Bojan Bošnjak, nikada nije službeno objavilo broj odobrenih aplikacija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -