Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDirektor OŠ "Grbavica I" optužen zbog propusta u slučaju nastavnika bludnika

Direktor OŠ “Grbavica I” optužen zbog propusta u slučaju nastavnika bludnika

Optužbe protiv Omera Begovića

Omer Begović, direktor OŠ “Grbavica I”, suočen je s ozbiljnim optužbama. U periodu od 14. marta do 28. avgusta 2018. godine, propustio je suspendovati nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, Samira Alihodžića. Iako je znao da je optužen za krivično djelo bludne radnje, Begović nije donio odluku o suspenziji.

Kazna za osuda nastavnika

Samir Alihodžić kasnije je pravosnažno osuđen zbog krivičnog djela bludne radnje. Begovića se tereti da mu je time pribavio nezakonitu korist, čime je prekršen zakon.

Izvještaj o neplaćenom odsustvu

Azemina Macić, predsjednica školskog odbora, i Enesa Pavlović, članica odbora, također su optužene. One su u decembru 2021. godine, bez potrebne većine, odobrile neplaćeno odsustvo Alihodžiću. Odluka je donesena bez adekvatnih dokaza o njegovim potrebama za odsustvom.

Preporuke tužilaštva

Tužilaštvo predlaže zabranu vršenja funkcije Omeru Begoviću na godinu dana. Azemini Macić i Enesi Pavlović također se preporučuje zabrana, kako ne bi mogle obavljati funkcije u obrazovnim procesima.

Priprema za glavni pretres

Za glavni pretres je zakazano saslušanje 14 svjedoka, uz mogućnost izvođenja oko 80 materijalnih dokaza. Očekuje se da će suđenje rasvijetliti sve okolnosti ovog skandala.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -