Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGratz: "Sarajevo je simbol identiteta, ali i nebrige vlasti"

Gratz: “Sarajevo je simbol identiteta, ali i nebrige vlasti”

Obraćanje kandidata DF-a Dennis Gratz-a

Kandidat Demokratske fronte (DF) za načelnika Centra, Dennis Gratz, obratio se prisutnima na skupu održanom u Zemaljskom muzeju. Istakao je da ovo mjesto nosi veliku simboliku za Bosnu i Hercegovinu. “Zemaljski muzej je državni muzej i simbol bh. identiteta”, kazao je Gratz, dodajući da predstavlja i “simbol nebrige i krize naših institucija”.

Sarajevo: Evropski grad u krizi

Gratz je naglasio da, iako Sarajevo daje dojam ozbiljnog evropskog grada, stanje u gradu nije tako ohrabrujuće. “Ovo mjesto je savršena ilustracija naše zemlje i ovog grada”, rekao je. U duhovnom smislu, smatra da Sarajevo ima potencijal da bude velika evropska metropola.

Zaostajanje u infrastrukturnom razvoju

Međutim, ukazao je na konkretne probleme u materijalnom i infrastrukturnom smislu. “Već odavno nismo metropola”, dodao je. Gratz je istakao da Sarajevo danas raspolaže većim financijskim sredstvima nego za vrijeme Olimpijade, ali se stanje ne poboljšava.

Povratak samopouzdanja

Gratz smatra da je Sarajevo izgubilo samopouzdanje zbog nebrige vlasti. “Sistemski nam je ubijena nada i vjera u sebe”, poručio je. Njegova borba je usmjerena ka povratku tog samopouzdanja i stvaranja boljih uvjeta za život u gradu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -