Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBakir Hadžić optužen za utaju poreza putem lažnog knjiženja

Bakir Hadžić optužen za utaju poreza putem lažnog knjiženja

Optužnica protiv direktora “Graphic-Car”

Bakir Hadžić, direktor privrednog društva “Graphic-Car”, suočen je s optužnicom zbog utaje poreza. Optužnica ga tereti da je tokom 2018. godine lažno prikazivao promet kroz fiskalne kase.

Umanjeni promet i lažne prijave

Hadžić se tereti da je umanjivao stvarni promet restorana Una, što mu je omogućilo da podnosi lažne poreske prijave. Na osnovu tih prijava, plaćao je manji porez nego što je bio obavezan.

Iznos utajenog poreza

Prema dostupnim informacijama, Hadžić je utajio porez u iznosu od 18.410 KM. Ova situacija izaziva zabrinutost zbog mogućih posljedica za poslovni sektor u Bosni i Hercegovini.

Preporučene mjere i svjedoci

U optužnici, tužilac je predložio trajno oduzimanje nezakonite koristi stečene krivičnim djelom, koja je već privremeno osigurana. Za glavni pretres, predloženo je saslušanje osam svjedoka i dva vještaka iz oblasti informacijsko-komunikacijske i finansijske struke.

Restoran Una i sportski centar

Restoran Una, poznato mjesto u gradu, dio je “Graphic-Car”. Nedavno su se pojavili izvještaji o rušenju sportskog centra u Kampusu u Sarajevu, što dodatno dovodi u pitanje budućnost ovog poslovnog subjekta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -