Utorak, 24 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaDonald Tramp Mlađi u Beogradu: Večera sa biznismenima u jeku američke izborne...

Donald Tramp Mlađi u Beogradu: Večera sa biznismenima u jeku američke izborne kampanje

Dolazak Donalda Trampa Mlađeg u Beograd

U Beograd je doputovao sin Donalda Trampa, Donald Tramp Mlađi. Ova posjeta dolazi usred predizbornih aktivnosti u SAD-u. Tramp Mlađi, koji je izvršni potpredsjednik Trump Organizacije, organizovao je večeru za grupu biznismena u jednom uglednom hotelu.

Biznismeni na večeri

Među prisutnima su se našli Vojin Lazarević, bivši vlasnik Rudnap grupe, te Slavko Carić, nekadašnji predsjednik izvršnog odbora Erste banke. Njegova supruga, Ivana Bilan Carić, također je prisustvovala događaju. Iako su večeri prisustvovali influentni ljudi iz poslovnog svijeta, predstavnici Vlade Srbije nisu se pojavili.

Uloga Donalda Trampa Mlađeg u kampanjama

Tramp Mlađi je bio aktivan tokom predsjedničkih kampanja svog oca 2016. i 2020. godine. Tokom tih perioda se sastao s ruskim advokatom koji je nudio štetne informacije o Hilari Klinton. Njegova aktivnost se nastavila i nakon izbora 2020, kada je promovisao teoriju o “pokradenim izborima”.

Moguće optužbe i kontroverze

Nakon događaja na Kapitolu 6. januara 2021, Tramp Mlađi se suočio s prijetnjom optužbi za podsticanje nasilja. To je dodatno zakomplikovalo njegovu političku budućnost i reputaciju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -