Utorak, 24 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVijeće ministara ne razmatra imenovanje direktora SIPA-e

Vijeće ministara ne razmatra imenovanje direktora SIPA-e

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine nije se našao prijedlog za imenovanje novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Ovu informaciju potvrdili su izvori za “Avaz”.

Prošle sjednice i nedostatak podrške

Podsjećamo da je na prošloj sjednici Vijeća ministara ova tačka skinuta s dnevnog reda. To se desilo zbog nedostatka podrške prijedloga kojem je ministar sigurnosti Nenad Nešić poslao ime kandida, Slobodana Radinkovića.

Slobodan Radinković kao kandidat

Radinković je bio trećeplasirani nakon intervjua za direktora SIPA-e. Njegovo ime nije dobilo saglasnost stranaka trojke i HDZ-a BiH. Ministar Nešić je naglasio da novi prijedlog nije poslan.

Stav ministra sigurnosti

Nešić je izjavio za “Avaz” da ostaje pri ranijem predlogu za direktora SIPA-e. “Nema dogovora i za sada ne odustajemo od prijedloga”, dodao je Nešić. Ova situacija pokazuje nesigurnost unutar političkih krugova vezano za ovu ključnu poziciju.

Razvoj situacije oko imenovanja direktora SIPA-e svakako će biti od interesa za mnoge. Očekuje se da će se u narednim sjednicama pokušati pronaći rješenje ovog važnog pitanja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -